CORPOREAL. EMILIA HOSU

Care sunt teritoriile acceptate pentru luptă? Sexul? Clasa socială? Statulul? Corporeal. Emilia Hosu invită spectatorii să găsească propriile răspunsuri într-o experiență video în direct care vorbește despre dominare, manipulare și abuz.

Emilia, o avocată curajoasă și obișnuită să câștige, întâlnește un martor care îi pune la încercare limitele. Acesta o provoacă la o confruntare în care nu mai e limpede cine câștigă și cine pierde pe drum. Pe 20, 21 și 22 noiembrie, de la ora 20:00, publicul este invitat să asiste la o poveste despre consimțământ și putere, capturată într-o experiență narativă video. După vizionare, participanții vor putea să ducă mai departe discuția începută de către personaje, într-o sesiune interactivă moderată de către consultantul în comunicare Vlad Tăușance.

Corporeal provoacă audiența la un exercițiu de empatie, dar și la o analiză fără menajamente a unei dileme tensionate. În cele trei sesiuni de vizionare, îmi doresc ca publicul să participe cu propriile negocieri și practici de putere, din viața profesională, de familie, de cuplu.

ECHIPA

Echipa proiectului a realizat o poveste autentică puțin explorată în România, din realitatea imediată, într-un format video. Această abordare aduce resurse artistice, emoționale și filosofice într-o narațiune despre relația fiecăruia cu propriile limite.

Proiectul a implicat o echipă de artiști de teatru și cinema, care acoperă un spectru larg de experiență și experiment, precum regizoarea Ioana Păun, actorii Doina Teodoru și Alexandru Ion, operatorul Radu Gorgoș, dramaturga Smaranda Nicolau, scenografa Adeline Bădescu și editoarea Letiția Ștefănescu.

Alături de acest video, în proiectul umbrelă Corporeal, a fost produs performance-ul online Snowdrops and Chlorine, de către autoarea Cătălina Florescu alăruri de o echipă de actori din New York.

EVENIMENT

Participarea se face online și fiecare întâlnire are un public restrâns. De aceea înscrierile se fac prin completarea acestui formular.

Datele disponibile pentru vizionare sunt: 20, 21, 22 noiembrie, de la ora 20:00. Evenimentul durează aproximativ 70 de minute.

Regia: Ioana Păun | Scenariu: Smaranda Nicolau după o poveste de Ioana Păun | Scenografie și costume: Adeline Bădescu | Video: Radu Gorgoș | Editare: Letiția Ștefănescu | Sound: Laurențiu Coțac | Producția executivă: Biatrice Cozmolici |
Cu: Doina Teodoru, Alexandru Ion | PR și comunicare: Vlad Tăușance | Echipă video: Mihai Chirilă, Răzvan Leucea, Sara Enache, Ioana Păsărin, Vlad Constantin, Sorin Dobrin, Ana Pop, Lorena Luchian.

Proiectul este co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național și susținut de către Lexus Romania și Dash Film. Mulțumiri: North Area Lake View Residence, Autogara Augustina și Papillon Film.
Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziția Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.